Η Παράταξη ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΤΩΡΑ στην εκδήλωση για την Επανάσταση του 1821

Share Button

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες, Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2020, στον πολιτιστικό πολυχώρο «Δ. Χατζής» με θέμα «Άγνωστες πτυχές της επανάστασης του 1821» παραβρέθηκαν, εκπροσωπώντας τη Δημοτική Παράταξη ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΤΩΡΑ, ο Μιχάλης Φαρσαρώτας, Συντονιστής της Γραμματείας της Παράταξης, και ο Γιώργος Γοργόλης, μέλος της Παράταξης.

Στο τρίωρο σεμινάριο ιστορίας που διοργάνωσε ο «Όμιλος Πολιτικού και Κοινωνικού Προβληματισμού Ιωαννίνων» με αφορμή τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία του καθηγητή Φιλοσοφίας Δικαίου και Θεωρίας Θεσμών του ΕΚΠΑ, Αριστείδη Χατζή.

Μέσα από μια ιστορική αναδρομή από την πτώση της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας έως και τη δημιουργία του Ελληνικού Κράτους, παρουσιάστηκαν άγνωστες πτυχές της Επανάστασης του 1821 και τέθηκαν ζητήματα για προβληματισμό, καταρρίπτοντας τους μύθους και τις προκαταλήψεις, με σκοπό να φωτιστεί η ιστορική αλήθεια.

Η Δημοτική Παράταξη ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΤΩΡΑ χαιρετίζει τα σεμινάρια ιστορίας που εντάσσονται στον κύκλο εκδηλώσεων ενόψει του επετειακού εορτασμού της Επανάστασης του 1821 και επικροτεί τις προσπάθειες που συμβάλλουν στη διαμόρφωση του ιστορικού γίγνεσθαι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

4 × 5 =