Η παράταξη “Γιάννενα Τώρα” για τα τελευταία φαινόμενα μισαλλοδοξίας

Share Button

topΗ Δημοτική παράταξη «Γιάννενα Τώρα» με θλίψη και αποτροπιασμό παρακολουθεί φαινόμενα που θεωρούμε ότι γυρίζουν την κοινωνία μας στον μεσαίωνα.

Την περασμένη εβδομάδα γονείς αντέδρασαν στην συνύπαρξη του ειδικού σχολείου με το 9ο Δημοτικό, ενώ προχθές το βράδυ κάποιοι βεβήλωσαν με αγκυλωτούς σταυρούς τον τοίχο έξω από την Εβραϊκή Συναγωγή και παρακείμενα σπίτια στο Κάστρο.

Σε άλλη περιοχή της χώρας γονείς αρνούνται να πάνε κάποια παιδιά προσφύγων στο ίδιο σχολείο με τα δικά τους παιδιά και να μετέχουν της Ελληνικής παιδείας.

Θεωρούμε ότι αυτά τα γεγονότα είναι απολύτως καταδικαστέα. Εμφανίζουν ένα πρόσωπο της κοινωνίας μας που πιστεύουμε ότι δεν της αξίζει και δεν μας μοιάζει και δεν μας εκπροσωπεί.

Ανησυχούμε βαθύτατα.

2 Σχόλια

  1. Στο 9ο Δ.Σ. οι γονείς δεν αντέδρασαν για το ειδικό σχολείο…. αντέδρασαν με τη στάση της Δημοτικής αρχής που προέβη στην εκτέλεση ενός έργου χωρίς άδειες και προϋποθέσεις και στο ότι δεν τήρησαν τις εισηγήσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας. Μια επίσκεψη στο χώρο του σχολείου θα σας πείσει για τα λεγόμενα. Με γυψοσανίδες δεν χτίζεται το μέλλον των παιδιών. Και σίγουρα οι γονείς των παιδιών στο Κάστρο δεν είναι ρατσιστές…..μην ξεχνάμε ότι το 9ο είναι διαπολιτισμικό σχολείο. Ρατσιστές είναι αυτοί στα γραφεία που αφήνουν χωρίς λύση το θέμα της αξιοπρεπούς στέγασης των παιδιών του ειδικού σχολείου. Μια δημόσια συγγνώμη λοιπόν σε εμάς τους γονείς του 9ου Δ.Σ. δεν βλάπτει!

    1. Έχουμε υπόψη την ολιγωρία της Δημοτικής αρχής στην διαδικασία της έκδοσης αδειών, απο τον Απρίλιο που συμφωνήθηκαν οι ενέργειες ως τις 8 Σεπτεμβρίου που εκδόθηκε η οικοδομική άδεια
      Θα το θέσουμε στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

fourteen + 7 =