Η άλλη όψη της Λαϊκής Αγοράς και του Περάματος

Share Button

giannena-tora.jpgΤη Λαϊκή Αγορά Αγίας Μαρίνας επισκέφθηκε το Σάββατο αντιπροσωπεία της Δημοτικής Παράταξης «Γιάννενα Τώρα» με επικεφαλής τον Υποψήφιο Δήμαρχο κ. Άρη Μπαρτζώκα. Τα μέλη της παράταξης συνομίλησαν με τους παραγωγούς και τους εμπόρους οι οποίοι παρουσίασαν με τα πιο μελανά χρώματα την κατάσταση που επικρατεί στη Λαϊκή Αγορά. Όπως είπαν, δεν έχει αλλάξει σχεδόν τίποτα στο χώρο επί δεκαετίες και έδειξαν στους επισκέπτες τα άθλια στέγαστρα Πολλά εκ των οποίων είναι κατασκευασμένα από αμίαντο, γνωστό καρκινογόνο υλικό. Μάλιστα, καθώς τα στέγαστρα αυτά έχουν υποστεί την φυσιολογική γήρανση δεκαετιών, αφενός τρίβονται λόγω των καιρικών φαινομένων, διασκορπίζοντας σκόνη αμιάντου, αφετέρου το χειμώνα στάζουν πάνω σε πωλητές και αγοραστές.

Σημαντικό θέμα υγιεινής όμως δημιουργείται και από τις τριτοκοσμικές τουαλέτες οι οποίες βρίσκονται σε πολύ κακή κατάσταση, ρυπαρές και με χαλασμένες ή ανύπαρκτες πόρτες ενώ από τα πιο καθημερινά προβλήματα, τα οποία δεν σταματάνε εδώ, είναι η πολύ κακή κατάσταση του δαπέδου που η μη συντήρηση του επί σειρά ετών έχει δημιουργήσει λακούβες οι οποίες προκαλούν συνεχή ατυχήματα σε ηλικιωμένους συμπολίτες μας.

Ο κ. Μπαρτζώκας και η αντιπροσωπεία της Παράταξης συνομίλησαν επί μακρόν και με τον Πρόεδρο των Παραγωγών και Εμπόρων Λαϊκών Αγορών Ιωαννίνων κ. Μάριο Γκόντα ο οποίος, μεταξύ άλλων, τους ενημέρωσε ότι μέχρι σήμερα μόνο υποσχέσεις έχουν λάβει από τις Δημοτικές αρχές χωρίς ποτέ όμως να υλοποιούνται.

Την Κυριακή, ο κ. Μπαρτζώκας με δεκαπέντε υποψηφίους της Παράταξης επισκέφθηκαν το Πέραμα και συζήτησαν με τους κατοίκους και τους εμπόρους της περιοχής.

Ο τουρισμός, η τοπική ανάπτυξη καθώς και τοπικά προβλήματα που αφορούν τον αγροτικό τομέα αλλά και την χωροταξία και αστική αναμόρφωση βρέθηκαν στο επίκεντρο των συζητήσεων αυτών. Μάλιστα, έντονη ήταν η αίσθηση ότι ο Καποδιστριακός Δήμος θα πρέπει να αντιμετωπίσει το Πέραμα όχι ως προάστιό του ή ως χωριό, τρόπος που έχει αντιμετωπιστεί ως τώρα, αλλά ως ένα περιφερειακό κέντρο ανάπτυξης με ό,τι χωροταξικές αλλαγές αυτό συνεπάγεται.

Η Δημοτική Παράταξη «ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΤΩΡΑ» πιστεύει πως οι κάτοικοι των οικισμών της περιφέρειας του Δήμου μας όχι μόνο γνωρίζουν τα προβλήματα των περιοχών τους αλλά έχουν και σοβαρές προτάσεις για τη λύση τους. Για το λόγο αυτό συνεχίζει τις επισκέψεις της στους οικισμούς αυτούς, διαμορφώνοντας μια ολοκληρωμένη άποψη για τα προβλήματα αυτά και διαμορφώνοντας ένα υλοποιήσιμο χρονοδιάγραμμα για την επίλυσή τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

five × one =