Εξαιρετικά επιτυχημένη η εκδήλωση «ΠΑΜΒΩΤΙΔΑ: ΠΑΡΕΛΘΟΝ, ΠΑΡΟΝ, ΜΕΛΛΟΝ» που διοργάνωσε η δημοτική παράταξη «ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΤΩΡΑ»

Share Button

giannena-toraΜε κατάμεστη από κόσμο τη μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων του συγκροτήματος «Φρόντζου Πολιτεία» πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση «Παμβώτιδα: Παρελθόν, Παρόν, Μέλλον» που διοργάνωσε την Τετάρτη, 3 Δεκεμβρίου η Δημοτική Παράταξη ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΤΩΡΑ.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν πάνω από 200 άτομα μεταξύ των οποίων ο δήμαρχος Ιωαννιτών Θωμάς Μπέγκας, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργος Παπαδιώτης, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Θανάσης Μανταλόβας, αλλά και δημοτικοί σύμβουλοι συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης, όπως ο Βασίλης Χήτος από την «Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία», ο Λάζαρος Νάτσης από την παράταξη «Γιάννενα, Πολίτες για την Ανατροπή», ο κος Νίκος Ηλίας από την «Αριστερή Παρέμβαση» καθώς και εκπρόσωποι φορέων.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Επικεφαλής της Παράταξης κος Άρης Μπαρτζώκας και στη συνέχεια το λόγο έλαβαν οι ομιλητές αναπτύσσοντας τα αντίστοιχα θέματα:

  • «Μεγαλώνοντας δίπλα στη λίμνη» – Θόδωρος Κολόκας, επιχειρηματίας
  • «Μπορούμε να ξανακάνουμε τη λίμνη μας καθαρή;» – Κώστας Σακκάς, πολιτικός μηχανικός, πρόεδρος Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος Ιωαννίνων
  • «Πάλι περιβάλλον, τώρα με την κρίση;» – John Halley, καθηγητής Τμήματος Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών Πανεπιστημίου Ιωαννίνων
  • «Μια ανθρώπινη αγκαλιά για την Παμβώτιδα» – Μαρία Μπουκουβάλα, ακτιβίστρια
  • «Η Τεχνολογία στην Υπηρεσία της λίμνης» – Νίκος Βούστρος, ειδικός ψηφιακών μέσων
  • «Δραστηριότητες και βιώσιμη ανάπτυξη για τη λίμνη μας» – Θοδωρής Αλεξίου, σύμβουλος επιχειρήσεων

Την εκδήλωση συντόνισε ο Δημήτρης Πάνου, ιατρός.

Μετά την ολοκλήρωση των ομιλιών το λόγο πήρε ο Δήμαρχος Ιωαννιτών κος Μπέγκας, ο οποίος συνεχάρη την παράταξη ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΤΩΡΑ για την πρωτοβουλία της και τόνισε ότι ως Δήμαρχος θα αναλάβει πρωτοβουλία για τον συντονισμό όλων των εμπλεκόμενων με τη λίμνη φορέων ώστε να ξεκινήσουν δράσεις καθαρισμού και αξιοποίησής της.

Στη συνέχεια ο κος Λάζαρος Νάτσης, επικεφαλής της Παράταξης «Γιάννενα, Πολίτες για την Ανατροπή» ανέφερε πως «η ευθύνη για την συγκρότηση ενός σχήματος που θα συνθέσει τις αναπτυξιακές και οικολογικές ιδέες είναι του Δήμου Ιωαννιτών, η λίμνη ανήκει στο Δήμο για να σταματήσουν επιτέλους να κάνουν παιχνίδι άλλοι …. μιλάμε για διαχείριση, μιλάμε για ευθύνη δημοτικού συμβουλίου».

Ο κος Βασίλης Χήτος τόνισε ότι η λίμνη δεν μπορεί να αποκοπεί από τον οικιστικό ιστό των Ιωαννίνων και πως χρειάζεται ένας συντονισμός φορέων ώστε να προκύψουν οι καλύτερες δυνατές πρακτικές.

Από την Αριστερή Παρέμβαση ο κος Νίκος Ηλίας έκανε μια αναδρομή στο καθεστώς της λίμνης από τη δεκαετία του ’30 ενώ αναφέρθηκε και σε συμφέροντα που σχετίζονται με την περιοχή.

Στη συνέχεια το λόγο πήραν πλήθος δημοτών που κατέθεσαν τις προτάσεις τους ενώ αναπτύχθηκε κι ένας ιδιαίτερα εποικοδομητικός διάλογος.

Με το τέλος της εκδήλωσης ο κος Άρης Μπαρτζώκας δήλωσε:

«Συνεπείς με τις προεκλογικές μας εξαγγελίες ότι η Παράταξη ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΤΩΡΑ δεν ήταν ένα πρόσκαιρο, προεκλογικό μόρφωμα αλλά μια ισχυρή και σταθερή παράταξη ενεργών πολιτών που ήρθε για να φέρει αλλαγές, ανατροπές στα Δημοτικά πράγματα, πραγματοποιήσαμε σήμερα μια ιδιαίτερα επιτυχημένη εκδήλωση στην οποία παρουσιάσαμε το παρελθόν της Παμβώτιδας, όπως το ζήσαμε σε παλιότερες δεκαετίες, τη σημερινή, κακή της κατάσταση αλλά και ρεαλιστικές προτάσεις για τον καθαρισμό της και την αξιοποίησή της.

Η παρουσία στην εκδήλωσή μας ενός ιδιαίτερα μεγάλου αριθμού πολιτών, η παρουσία επίσης του κου Δημάρχου Ιωαννιτών καθώς και δημοτικών συμβούλων όλων σχεδόν των παρατάξεων ήταν μια ευχάριστη έκπληξη για εμάς, δικαιώνοντας άλλη μία μας θέση, αυτή για την ανάγκη καλλιέργειας ενός πολιτικού πολιτισμού δημιουργικής κριτικής αλλά και συνεργασίας που θα βοηθήσει την πρόοδο του Δήμου μας.

Η Δημοτική Παράταξη «ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΤΩΡΑ» ευχαριστεί όλους τους συμμετέχοντες και δεσμεύεται για την περιοδική διοργάνωση πολλών ακόμη τέτοιων εκδηλώσεων ώστε να διαμορφωθεί ένα πλαίσιο καταγεγραμμένων προβλημάτων καθώς και προτάσεων επίλυσής των και καλεί όλους τους δημότες και φορείς της πόλης μας αλλά και τις δημοτικές παρατάξεις να συμμετάσχουν ενεργά στην πρωτοβουλία αυτή».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

six − two =