Επίσκεψη της παράταξης στο Πέραμα

Share Button

topΜέλη της παράταξης «Γιάννενα Τώρα», με επικεφαλής τον Άρη Μπαρτζώκα, επισκέφτηκαν την Κυριακή, 24/1, το Πέραμα και είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τον Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου κ. Παύλο Τσιρώνη και μέλη του Δ.Σ, καθώς και κατοίκους της περιοχής, παρουσία του έγκριτου δημοσιογράφου Στ. Ντόβα.

Οι τοπικοί φορείς και οι κάτοικοι έθεσαν μια σειρά από ζητήματα, τα οποία απασχολούν την τοπική κοινωνία και ζητούν λύσεις.

Ειδικότερα, το λιμανάκι της περιοχής πρέπει να συνδεθεί με την πόλη, τόσο μέσω πεζοδρόμων και ποδηλατοδρόμου, όσο και με καραβάκι.

Επιπρόσθετα, η επέκταση του σχεδίου πόλεως οφείλει να είναι ορθολογική και να εξυπηρετεί όλο τον οικισμό, ενώ πρέπει να υπάρχουν επιγραφές σε κατάλληλα σημεία, ώστε ο επισκέπτης στα Γιάννενα να μπορεί εύκολα να βρει τον οικισμό. Παράλληλα, δεντροφυτεύσεις και καλύτερος φωτισμός στο δρόμο προς τα Γιάννενα είναι αναγκαία, δεδομένου ότι η επικοινωνία με το κέντρο πρέπει να είναι απρόσκοπτη, ασφαλής και ευχάριστη. Επίσης, είναι αναγκαίο να προωθηθεί ο πολιτισμός στην περιοχή, μέσα από την εύρεση κατάλληλων υποδομών και την υποστήριξη ενεργειών που τροφοδοτούν το ενδιαφέρον των δημοτών.

Επιπλέον, το Σπήλαιο είναι ένας σημαντικός τουριστικός πόρος, όχι μόνο για το Πέραμα αλλά και για μια ευρύτερη περιοχή και, για το λόγο αυτό, επιβάλλεται η πλήρης αξιοποίηση του, ώστε η επισκεψιμότητά του να αυξηθεί σημαντικά και να προσφέρει σημαντικό ερευνητικό υλικό στη σπηλαιολογία. Τέλος, πρόσφατα, έχουν παρατηρηθεί προβλήματα παραβατικότητας, στην περιοχή, και είναι άμεση ανάγκη οι κάτοικοι να προστατεύονται και να εμπεδωθεί το αίσθημα ασφαλείας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

11 + three =