Δελτίο τύπου της παράταξης για την επίσκεψη στη Δαφνούλα

Share Button

ΔαφνούλαΑντιπροσωπεία της παράταξης με επικεφαλής τον Άρη Μπαρτζώκα, επισκέφτηκε την Κυριακή 5 Μαρτίου 2016 τη Δαφνούλα, όπου πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου κ. Βασίλη Τσιάβο, μέλη του Συμβουλίου και τους κατοίκους, σε όλα τα καφενεία του χωριού. Η επίσκεψη ήταν παραγωγική, δεδομένου ότι τέθηκαν και συζητήθηκαν με τα μέλη της Παράταξης διάφορα σοβαρά ζητήματα που απασχολούν τους κατοίκους.

Το πρώτο θέμα που επισημάνθηκε ήταν η δημιουργία και η συντήρηση τεχνικών υποδομών. Ειδικότερα, είναι αναγκαία η ολοκλήρωση της κατασκευής του γηπέδου, η αποκατάσταση του οδικού δικτύου – και, ιδίως, των αγροτικών δρόμων που εξυπηρετούν τους κτηνοτρόφους – η συντήρηση των βρυσών καθώς και του φωτισμού του οικισμού.

Το δεύτερο θέμα είναι η έλλειψη τουριστικής αξιοποίησης της περιοχής, η οποία έχει μια εκπληκτική θέα προς τη χαράδρα του Αράχθου, ενώ υπάρχουν ορειβατικά μονοπάτια, τα οποία πρέπει να διανοιχθούν και να συντηρούνται. Η ανάπτυξη του ορεινού τουρισμού, όπως π.χ. με αθλητικές, περιπατητικές και κυνηγητικές δραστηριότητες, είναι κομβικής σημασίας για τη συγκράτηση του πληθυσμού και την απόκτηση εναλλακτικών πηγών εισοδήματος.

Το τρίτο θέμα αφορά τις κοινωνικές υποδομές και, ιδίως, τη δημόσια υγεία. Το ιατρείο δεν έχει όλο τον τεχνολογικό εξοπλισμό που είναι αναγκαίος για την ηλεκτρονική συνταγογράφηση, ενώ προβλήματα υπάρχουν και με την καθαριότητα δημόσιων χώρων.

Η παράταξη «Γιάννενα Τώρα» υπογραμμίζει την ανάγκη να μην υπάρχουν κωλυσιεργίες στη διοίκηση του Δήμου Ιωαννιτών, ενώ, αντιθέτως, πρέπει να παρέχεται η αναγκαία τεχνική υποστήριξη προς το Τοπικό Συμβούλιο, προκειμένου τα τεχνικά έργα να υλοποιούνται εγκαίρως.

Επιπρόσθετα, η Παράταξη «Γιάννενα Τώρα» υποστηρίζει την ανάπτυξη ορεινού τουρισμού, ως μια προσπάθεια ενίσχυσης των οικισμών του πολεοδομικού μας συγκροτήματος που δεν μπορούν εύκολα να επωφεληθούν από το αστικό κέντρο. Τέλος, καλεί το Δήμο να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε οι κάτοικοι να μπορούν να απολαμβάνουν στον τόπο τους το δημόσιο αγαθό της υγείας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

seventeen − 13 =