Ανακοίνωση για την εκδημία του μακαριστού Μητροπολίτη Ιωαννίνων Θεοκλήτου

Share Button

giannena-tora.jpgΟ Μακαριστός Μητροπολίτης Ιωαννίνων Θεόκλητος ήταν ένας φωτισμένος ποιμενάρχης που σε δύσκολους καιρούς κατάφερε να εμφυσήσει στις καρδιές των πιστών της εκκλησίας, την Αγάπη του Ευαγγελίου και την Αλληλεγγύη στον συνάνθρωπο. Αντιτιθέμενος σε ακραίες τάσεις, αποτέλεσε έναν συνενωτικό παράγοντα για τους κατοίκους της Μητρόπολης Ιωαννίνων ανεξάρτητα από την πίστη τους.

Όποιος είχε τη χαρά να συνομιλήσει μαζί του, διατηρούσε πάντα ως ανάμνηση τον πλούτο των γνώσεών του, τη βαθιά του θρησκευτική αλλά και κοινωνική φιλοσοφία και τις ριζοσπαστικές, πολλές φορές, απόψεις του που όμως άγγιζαν την καρδιά του συνομιλητή του.

Ήσυχα και διακριτικά, όπως αρμόζει σε πνευματικό ηγέτη, άσκησε μεγάλο και ποικίλο ποιμενικό, κοινωνικό αλλά και πολιτιστικό και συγγραφικό έργο και οι απόψεις του, πάντα πλούσιες και τεκμηριωμένες, αποτελούν πλέον την δική του πνευματική παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές,

Η Δημοτική Παράταξη «ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΤΩΡΑ» εκφράζει την θλίψη της για την εκδημία του μακαριστού Μητροπολίτη Θεόκλητου και τα συλλυπητήριά της στους οικείους του. Ως ελάχιστη συμμετοχή στο πένθος και ακολουθώντας τα κελεύσματά του, θα διαθέσει χρηματικό ποσό σε φιλανθρωπικό σκοπό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

twenty − seven =