Ανακοίνωση για Πρότυπο σχολείο Ζωσιμαίας

Share Button

giannena-tora.jpgΗ Δημοτική Παράταξη «Γιάννενα Τώρα» εκφράζει την αγωνία της για την επικείμενη απόφαση της Κυβέρνησης σχετικά με την ίδρυση ή μη Πρότυπου Σχολείου στα Ιωάννινα.

Η πόλη μας, η πόλη των γραμμάτων και των δασκάλων του γένους, δικαιούται να δει τη «Ζωσιμαία Σχολή» να λειτουργεί ως Πρότυπο Σχολείο. Οι ακατανόητες παλινωδίες του Υπουργείου Παιδείας στο θέμα αυτό μας προκαλούν απογοήτευση και μας αφήνουν πικρία αδικίας.

Ακόμη μεγαλύτερη απογοήτευση όμως μας προκαλεί η στάση των Βουλευτών του Νομού μας άλλοι εκ των οποίων σιωπούν κι άλλοι φαίνεται ότι συνέβαλαν στη λήψη της τελευταίας απόφασης του Υπουργού να μη συμπεριληφθεί η ιστορική Ζωσιμαία στα Πρότυπα Σχολεία της χώρας.

Ο Υπουργός Παιδείας οφείλει να λάβει υπόψη του την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης μας, σύμφωνα με την οποία προτείνεται η ίδρυση Πρότυπου Λυκείου ως συνέχεια του Πρότυπου Γυμνασίου «Ζωσιμαίας Σχολής». Καλούμε τους Βουλευτές του Νομού μας, στην σχετική συζήτηση στη Βουλή, να σταθούν στο ύψος τους και να ευθυγραμμιστούν με την επιθυμία των πολιτών των Ιωαννίνων που τους εξέλεξαν. Σε αντίθετη περίπτωση θα είναι υπόλογοι στο Γιαννιώτικο λαό!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

two × two =